[ Billede: Undervisningsministeriets logo ]

 

 

 

 

Uddannelsesforhold

 

 

 

Hvor skal man studere?
London rummer mange muligheder, hvis man vil studere. For at få et overblik, er det en god ide at anskaffe sig UCAS håndbogen, som er en informationsbog om alle universiteter og colleges i U.K. Man kan bestille bogen samt ansøgningsskema gratis på adressen:

 

UCAS Applications
PO Box 67
Cheltenham
Gloucestershire GL 50 3SF
Tel: 0124 222 7788

Alle der søger ind på en vidergående uddannelse i U.K. skal søge igennem UCAS, hvilket svarer til de koordinerede tilmeldninger i Danmark.

Tilmeldingsskemæt at let at udfylde, dog skal "overseas student" have en skriftlig udtalelse fra f.eks ens tidlige engelsk lærer, hvori de bekrafter, at man taler og skriver flydende engelsk.

Fritelsen for tilmelding er mellem den 1. september og den 15. december. Dog er sidste tilmeldingsfrist for Oxford universitet den 15. oktober.

For sent på den!

  1. Hvis man tilmelder sig mellem den 16. december og 30. juni, bliver ens papirer sendt til samtlige universiter, hvorefter de vil overveje, om de har plads.
  2. Hvis man tilmelder sig mellem den 1. juli og den 20. september, vil man kun få en plads, hvis holdet ikke er fyldt, eller en anden hopper fra.
  3. I begge tilfælde bliver man betegnet som "late applicant".

Hvad koster det at studere?
Alle "overseas student" skal maximum betale £1000 om året. Resten betaler den engelske regereing og Eu. Man kan søge om økonomisk støtte gennem universitetes "local council", om hjælp til at betale ens "tuition fees". Ansøgningskemæt er let at udfylde, men de kræver at se ens dåbsattest (en kopi er ikke acceptabel)

Hvis man er fuldtids studerende, skal man ikke at betale skat, hvis man har arbejde.

På alle større hovedbiblioteker i Danmark kan man låne legathåndbogen, hvori man kan hente information om fonde, der kan hjælpe én økonomisk.

 

Kan man få SU?
Ja, hvis uddannelsen er godkendt af den danske regering, er man berretiget til SU.

Som lillefingerregel, er alle uddannelser gennem UCAS godkendt af Danmark.

På videregående uddannelser i Danmark får man et SU klippekort. Kortet har 70 klip, og hver måned svarer til et klip. Hvis man studerer i udlandet, kan man højest få SU i 4 år.

Man skal huske, at stipendier er ligesom andre indtægter skattepligtige, så skatten er trukket, når man får udbetalt SU.

På nedenstående adresse kan man få et ansøgningsskema, samt pjecen "SU - når du skal læse i udlandet".

 

SU styrelsen
Danasvej 30
1780 København V.
Tel: 33268560

British Council i København er specificeret i uddannelser i UK. De kan altid hjælpe én, hvis man har nogle spørgsmål angående uddannelser. De kan kontaktes på telefon 33112047.

Den frie ungdomsuddannelse:
Den frie ungdomsuddannelse er for unge mennesker, som ikke har en eksame fra hverken gymnasiet, HH, eller HF etc. For mere information om den frie ungdomsuddannelse, kan man enten kontakte en studievejleder eller arbejdsformidlingen.

Den frie ungdomsuddannelse er desværre ikke helt gratis. Staten betaler maximum 850 kr om ugen, og resterende må man selv betale. Faktum er dog, at man kun kan få støtte i to år, i visse tilfælde 3 år.

Den frie ungdomsuddannelse er ligesom alle andre uddannelser S.U. berettiget.


Forsiden | Forrige kapitel | Næste kapitel