tranlogo

 

 

 

 

Fritid

 

 

 

 

 

Shoppesteder:
London er stedet, hvor man kan finde noget for enhver smag, og man kan finde alle stilarter.

De mest kendte shoppesteder er Oxford Street, Neal Street, Carneby Street, Kings Road, Kensington High Street, Regent Street, Bond Street, Old Bond Street og området omkring Knightbridge, hvor det berømte Harrods ligger.

Mange, som ikke kender London forbinder Oxford Street som "stedet", når man skal shoppe. For det første er gaden proppet til briste punktet, og for det andet er det meget dyrt. Så det kan virkelig anbefales at tjekke andre steder ud.

De førstnævnte gader, især Neal Street og Covent Garden er præget af trendsættende butikker. Her fnder man Diesel, Carhardt, Red or Dead, Buffalo m.m.

De sidstnævnte gader er meget præget af designertøj såsom Karen Millen, Chanel, Gucci, Versace, Hugo Boss osv, men der er selvfølgelig også de mere almindelige butikker, som har mere overkommelige priser.

Derudover er der selvfølgelig de berømte markeder, som virkelig tiltrækker masser af mennesker – især i weekenderne. Camden Market er en af London’s største turist attraktioner, og man skal komme i god tid, hvis man skal nå at se det hele. Et andet godt sted at aflægge et visit er Portobello Market, som udover tøj, sko og smykker også har en hel gade med antikbutikker.

På Camden - og Portobello marked er der et skønt cafemiljø, og overalt er der musik og unge mennesker.

Der er utroligt mange markeder rundt om i London, og her er et udsnit af antikvitets og tøjmarkederne:

 

Camden Markets
Camden High Street til Chalk Farm Road
Undergrundstation: Camden Town
(Camden Lock, Camden Canal Market har åbent hver lørdag fra 10.00-18.00. Om søndagen fra kl 08.00-18.00 har de helt store markeder åben).

Portobello Market
Portobello Road
Undergrundsstation: Notting Hill Gate eller Ladbroke Grove station

Kensington Market
Undergrundsstation: High Street Kensington

(Dette er et stort indendørs marked, hvor man kan købe både genbrugstøj og nyt tøj. Hvis man har lyst til at få en tatovering eller grønne dreadlocks er der også rig mulighed for dette.)

Antiquarius
135 King’s Road
(Åbent man- fre 10- 18)
Undergrundsstation: Sloane Square

Jubilee & Apple Markets
Southhamptom Street
Undergrundsstation: Covent Garden
(Åbent 9-16 i hverdagene og lør- søn fra 9- 17) og The Appel Market (åbent man- lør 10—19)

De to markeder ligger i Covent Garden, og her kan man købe alt muligt tingeltangel.

 

Greenwich Market
Her sælges både antikviteter og tøj.
(åbent hver lørdag, og om sommeren også om søndagen, fra 8- 16)

Den hurtigste måde at komme dertil er at tage Docklands toget, som afgår fra Bank og Tower Gateway. Man skal stå af ved Island Gardens og derefter gå igennem Greenwich Foot Tunnel, som forer over Themsen og til Greenwich by.

 

New Caledonian Market
Bermondsey Square
Undergrundsstation: London Bridge

(Dette marked er kendt for at være Londons bedste antikvitetsmarked, og det har kun åbent om fredagen fra 7 til klokken ca. 14.)

 

Petticoat Lane
Middlesex Street
Undergrundsstation: Aldgate


(Markedet har åbent man-fre og om søndagen. Man kan få alt lige fra tøj og sko til frugt og grøntsager).

 

Hvor spiser man godt?
I London bor der ikke kun af englændere, men mange forskellige nationaliter. F.eks. er der et kinesisk/ asiatisk område (Chinatown i Soho), et afrikansk område i Brixton, og derudover er der arabiske, vestindiske og jødiske områder etc.

Denne mixture af kulturer er noget, som kommer de madglade personer til gode, for man kan altid finde mindst halvtreds steder (117 hvis man vil spise indisk eller kinesisk), som er speciliseret i en bestemt madkultur, og så smager det oftets så englene synger af fryd.

 

Man kunne skrive side op og side ned om alle de gode spisesteder i London, men vi har dog valgt at beskrive nogle restauranter for enhver smag og prisklasse- og så er der kun tilbage at sige Bon Appetit !!!!

Vi har valgt at give de forskellige restauranter en samlet karakter hvad angår service, mad, indretning og priser.

 

  • * Yderst lousy
  • ** Kan lige konsumeres
  • *** Ligger godt i maven
  • **** Prøv det!
  • ***** Waw

 

Wagamama
10A Lexington Street
London W1R 3HS
Tel: 0171 292 0990
Åbningstider: mandag-lørdag kl 12.00 til 23.00, søndag 12.30 til 22.00.

Dette er en trendy japansk noodle restaurant, hvor man sidder ved lange træborde og bænke, og man kommer virkelig hinanden ved. Folk med tinitus bør undgå dette sted, da støjniveauet er højt. Når man bestiller sin mad indtaster tjeneren bestillingen på et elektronisk apperat, som sender ordren direkte op til det lækre, synlige køkken, som man passerer på vej ned til selve restauranten. Hovedretterne koster mellem £5 og £6,

Det er en meget travl restaurant, og man kan desværre ikke bestille bord i forvejen. Køen kan være ret lang, og nogle gange må man vente 10-20 min.

Wagamama er en non smoking restaurant.

Karakter: ***

 

Bah Humbug
The Crypt.
St. Matthew’s Peace Garden
Brixton Hill
London SW2
Tel: 0171 738 3184
Åbningstider: mandag–fredag kl.17.00 til 23.30, lørdag kl. 11.30 til 23.30, søndag 11.30 til 22.30

Bah Humbug er ret speciel, da restauranten ligger i kælderen i en nedlagt kirke. Indretningen er præget af riddertidens dunkle belysning, kun brudt af de levende lys på bordene. Udsmykningen er utrolig flot, og læg især mærke til det flotte stengulv.

Serviceen er ok, men tilsidesæt alligevel en del tid, da der ofte er travlt, og det er en god ide at reseverer i god tid. Vinlisten er appetitvækkende, og priserne er rimelige.

Ved siden af restauranten kan man finde Humbar, hvor det er forskellige arrangementer såsom Stand up comedy og gigs. Endvidre huser kirken også et teater, hvilket gør stedet attraktivt for unge.

 

Karakter: ****

 

Garlic & Shot
14 Frith Street
London W1
Tel: 0171 734 9505
Åbningstider: Mandag-torsdag kl. 17-24, fredag-lørdag kl.18-01, søndag 17-23.30

Stedet ejes af en svensker, som tydeligt ses på det store svenske flag, som hænger i restauranten. Udvalget fra menukortet er stort, og alt hvad bestiller indholder hvidløg, hvilket man straks dufter, når man træder ind af døren. Deres fiskeretter kan stærkt anbefales, og der bliver ikke sparet på råvarene.

Restauranten er kendt for deres store udvalg af shots, og det er normalt, at man bestiller en shot+øl til maden, som gør retterne ekstra spicy. Betjeningen er venlig, men indretningen er ikke noget at råbe hurra for. Om sommeren er terrassen åben, så der er rig mulighed for at slikke sol, mens man nyder sin "garlic & shot".

Priserne ligger i den lidt dyrere ende, men i betragtning af hvad man får, kan man ikke klage.

Karakter: ****

 

Calzone
2A Kensington Park Road
London W11
Tel: 0171 243 2003
Åbningstider: Mandag–søndag fra kl. 10.00-24.00

Calzone er et travlt, lille pizzaria, som ligger på vejen til Portobello Market, når man kommer fra Nottinghill Gate tubestation. Det er et typisk frokoststed, hvor man får nogle lækre, tynde pizzaer for £6-7. Derudover kan man få pastaretter og salater til cirka samme pris som en pizza.

Personalet er venligt, og man venter ikke særligt lang tid på maden.

Karakter: ***

 

Mr. WU
28 Wardour Street

London W1V
Tel: 0171 287 3885
Åbningstider: Mandag – søndag fra kl. 12.00 – 24.00

Mr. WU er en kinesisk restaurent, selvom man bestemt ikke oplever en kinesisk stemning. Interiøret består af hvide metalborde med matchende stole, hvilket får stedet til at ligen en kantine. Det eneste "rigtige" kinesiske er tjernerne, som ellers er meget hurtige og effektive, for man når knap nok at tygge af munden, før stolen er tilbudt til en anden. Til den nette pris af £4.95 kan man spise til man sprækker af buffetten. Stedet er virkelig et fund for pengene, og det smager udemærket.

Karakter: **

 

IT’S
14-16 Quadrant Arcade, Regent Street
London W1
Tel: 0171 734 4267
eller
197 Baker Street London NW1
0171 486 6027
Åbningstider: Mandag- fredag samt søndag 12.00 – 23.00. Lørdag 12.00- 23.30.

IT’S er en italiensk restaurantkæde, hvis kendemærke er deres ta’selv bord, som består af ene vegetarretter. Der er f.eks fyldte peberfrugt med ris, tomatsalat med mozzarella, pizza, varme og kolde pastaretter og frisk honningmelon. Man kan fylde maven ligså meget man vil for kun £5.50.

Udover ta’selv bordet kan man også bestille fra deres menukort, hvilket er lidt dyrere.

Karakter: ***

 


BOMBAY BRASSERIE
Courtfield Close, Courtfield Road
London SW7
Tlf: 0171 370 4040
Åbningstider: Mandag til søndag 12.30 – 15.00 & 17.30 – 24.00.

Bombay Brasserie er som at komme tilbage til kolonitiden i Indien. Det kan anbefales at nyde en apperitif i restaurantens bar, inden man skal spise. Menukortet består af spændende egnsretter fra nordindien og på forside og bagside kan man se billeder af forskellige kendte sangere og skuespillere, som i tidens løb har besøgt Bombay Brasserie.

I baggrunden kan man høre tonerne fra pianisten, som undertiden bryder ud i sang. Vi anbefaler, at man beder om et bord i modsatte ende af restauranten, da musikken ikke lever op til madens unikke kvalitet. Priserne er i den øverste del af skalaen.

Karakter: *****


Jai Krishna
116 Stroud Green Road
London N4
Tel: 0171 272 1680
Åbningstider: Mandag til søndag 12.00-14.00 & 17.30 – 23.00.

Jai Krishna er en indisk vegetar restaurant, som ligger ved Finsbury Park.

Det er en utrolig billig restaurant, hvor rettene koster mellem £1.50-3.00. Retterne er forholdsvis små, så ofte bestiller man mere end en ret. Når man har fået et bord, får man udleveret et menukort samt et stykke papir og en kuglepen. Man skriver selv sin bestilling ned på papiret og afleverer det til tjerneren.

Restauranten har ingen spirituslicens, men man er velkommen til at medbinge sine egne drikkevarer, hvilket også gør det hele noget billigere

Selve indretningen er præget af blomstrede gulvtæpper, hvide netgardiner og Hara Krishna billeder, men lad dig ikke narre – maden smager glimrende.

Karakter: ***

 


Mars
59 Endell Street
Covent Garden
London WC2H
Tel: 0171 240 8077
Åbningstider:

Dette er stedet, hvis man er ude efter en romatisk middag med levende lys på bordene. Det er utroligt hyggeligt, og stemningen er god. Væggene er dækket med små farvede sten, og akvariumet for enden af lokalet, er virkelig prikken over i’et. Maden er lækkert dekoreret, og vi kan varmt anbefale salaterne. Om sommeren er der mulighed for at sidde udenfor og nyde det gode vejr, mens man kan observere det travle byliv. Priserne er rimelige, men vær opmærksom på, at man ikke kan betale med creditkort.

Karakter: ****

 


Slug & Lettuce
14 Upper St. Martins Lane
London WC2 9DL
Tel: 0171 379 4880
Åbningstider: Mandag til lørdag 11.00 – 23.00. Søndag 12.00- 22.30.

Slug and Lettuce er en stor madkkæde, som ligger overalt i central London. Menukortet består hovedsagligt af europæriske retter, saa der alt for enhver smag. Deres kyllinge bugere, hvor kødet er steg på grillen, er værd at bide mærke i. Det er et populært frokoststed, og hver dag har de en dagens ret, som koster omkring £5-7.

Hvis man har travlt, og ønsker et let og lækkert måltid, kan Slug & Lettuce anbefales.

Karakter: ****

 


Hara Krisna Temple (restauranten)
10 Soho Street
London W1 V5DA
Tel: 0171 437 4928
Åbningstider: Mandag til lørdag 12.00 – 20.00.

Hara Krisna templet er delt op i en cafe og et tempel, og mange unge mennesker kommer til cafeen, fordi det er så billigt at spise. Maden er præget af indiske og vesteuropæriske vegetarretter, som er meget spændende – men særprægede.

Om søndag fra klokken 15.30 er der "Love Lecture", i templet, som templets beboere kalder det. Under cermonien beder og synger man Hara Krisna sange. Bagefter bliver der serveret buddhistiske retter, og det hele er gratis

Det er en anderledes oplevelse, men det er værd at prøve!

Karakter: ***


Forsiden | Forrige kapitel | Næste kapitel